if you're never noticed

Jag har bytt rum nu, sa jag det sist? Jag vet inte. Kul att jag bloggar så lite så när jag väl bloggar e det om samma sak. Om jag nu sa det. Det är skönt i alla fall, jag får pluggro nu, det är bra.

Mindre bra att min bok som jag har beställt som jag egentligen behövde i tisdags, kommer imorn. Troligtvis. Jag ska läsa 240 sidor i helgen. Fast om jag sitter hela dagen imorn går det nog.

I helgen ska jag hur som helst på min systerysters inflyttningsfest och fira. Eller firar man? Haha jag vet inte. Sen ska jag plugga plugga plugga, nästa vecka är typ helt fullbokad. Jag ska kanske på tisdagspuben på tisdagen, så klart, haha, fredagen ska vi i SA ha "vinkväll" haha och på lördag ska vi fira att vi fyller år. Och på måndag fyller jag faktiskt år.

Nu ska jag skriva en grupplogg om föreläsningen idag och frysa lite kanske. Puss.

i'll never be the same

Nu är första hemtentan avklarad och jag har gjort ett ganska stort fel... Skitirriterande, men det är väl bara att göra om i värsta fall. Satt uppe till halv fyra och skrev inatt, är helt död nu. Har ont i kroppen och halsen och bajs.

Fast en glad sak är att jag ska tatuera mig imorn :D Taggaddddd (inte än men snart, höhö).

are we an item?

Nåt som stör mig oerhört är att i Nynäshamns kommun röstade 6.0 % på SD. Mer än snittet. Alltså i riksdagsvalet. Det värsta är att jag vet några som har röstat på dem, och det är smarta personen som gör så. Såna som faktiskt har lite innanför pannbenet. Jag förstår inte.

Nog om politik. Eller nej. Något annat jag är arg på är att om 7000 mer människor skulle ha gått och röstat och inte röstat på SD hade de inte fått någon makt. 7000. Det är ingenting. Hur kan man inte ta sitt demokratiska ansvar? Jag skäms åt dem, för det är delvis deras fel vad som hände i söndags. Av ren lathet.

Jag är hungrig, ska nog äta mig en macka. Sedan ska jag återgå till plugget. För mycket plugg är det!

välkommen välkommen hit vem du än är

En blå regering igen. Det känns ganska bra. Jag tror att det gynnar Svergie mest.

Däremot har vi fått in ett rasistiskt parti i riksdagen. De sitter med 20 mandat av 349. Och jag tycker att allt är medias fel faktiskt. Jag kollade på valvakan igår och det var någon journalist som påstod att det var politikernas fel att SD kommit in i riksdagen. Det är medias fel, för media har en sån jäkla makt. I två månader har man läst om Sverigedemokraterna hit och dit och gjort värsta stora grejen om dem. Om FI hade fått lika mycket uppmärksamhet hade nog de fått mer procent också, för folk läser rubriker, minns namnet och är man inte så insatt och kanske missnöjd med Sverige lägger man SD på minnet.

Igår när det stod klart att alliansen vann så gick jag in på Aftonbladet. Istället för denna stora nyhet så var det feta bokstäver om SD som vågmästare. De blir inte vågmästare. Som en annan journalist sa är detta fel ord, en vågmästare är någon med mycket makt som kan välja mellan olika partier för att få sin vilja igenom, inte ett gäng rasister som sitter och hoppas på att något parti ska välja dem. SD kan liksom inte väga och välja mellan olika partier vilket ordet låter som och de är definitivt inga mästare.

Jag tycker att det är bra att partierna inte vill samarbeta med SD. Som jag har diskuterat med hundra olika människor började Hitlers framgång såhär. Han valdes av folket, utmålade judarna som the bad guys och hans parti blev valda. Nu säger faktiskt folk emot. 96% av folket säger emot dessa 6 ynkliga patetiska procent.

SD har tre punkter om man går in på deras hemsida och läser om deras åsikter. De vill gå bakåt till 70-talet med invandrarpolitiken, de vill ha strängade straff och de vill göra det bättre för pensionärer. Jag tror att resten av riksdagen kan komma överens om dessa punkter utan att blanda in SD. De tycker visserligen olika men ingen tycker som SD, därför blir det liksom inte så svårt.

Igår hörde jag också att det var en som sa "det är nåt fel på politiken och partierna som finns eftersom folk röstar på SD". Fel igen. Det är okunniga människor som röstar på SD, som inte vet vad partierna står för och röstar på SD av missnöje. Hade de läst på om resten av de parlamentariska partierna hade de säkert hittat nåt som passar dem.

Man kan inte ha ett parti som inte har en politik om allt i riksdagen. Man kan inte sitta med tre punkter och sen inte tycka någonting om jämställdhet, skolpolitik eller liknande. Och jag hoppas att Sverige inser det.

Även om jag ligger åt det blåa hållet så sa faktiskt Vänsterpartiet nånting. Vi måste starta en anti-rasistisk kampanj och få folk att inse att det är inte invandrarna det är fel på. Det finns inget vi och dem. Det är alla tillsammans.

Nu blev detta cp-långt och jag är inte ens i närheten av klar, men hejdå!

and i just can't take a single step without you

Jag har äntligen pluggat klart för idag! Det känns skönt, nu kan jag läsa bloggar och ta det lugnt. Idag kom barnen hem från New York nu också, vi får se hur det blir nu när jag har börjat på SU. Men det ska nog gå bra minsann.

Röstat har jag också gjort. Det ska inte min syster göra. Jag blir riktigt arg, man måste ta sitt demokratiska ansvar och gå och rösta. Så nu får vi se hur det blir, hoppas blått blir kvar i alla fall. Fast det känns som att de kommer absolut sitta 4 år till, det som är mest spännande att se är om SD kommer in i riksdagen eller inte. Tyvärr så tror jag att det kommer att hända men många kanske får kalla fötter i alla fall...

Helgen har varit jättebra! I torsdags plockade Hult upp mig kl. 16 och vi begav oss mot gbg. Vi körde sjukt mycket fel och var framme vid midnatt... På fredagen turistade vi och jag har bestämt mig för att inte tycka att second hand är äckligt för man kan fynda så himla mycket fina saker! Haha, jag tycker att det är coolt att folk har det men har tidigare (!) tyckt att det luktar konstigt osv men nu ska jag fynda.

På kvällen var det inflyttningsfest för lilla Fröberg och det var riktigt kul! Vi drog till Trädgårn senare och där var det också riktigt kul, synd att vi inte har nåt så stort ställe i sthlm. Igår åkte vi hem och den här gången tog det bara sex timmar!

Nu ska jag läsa alla bloggar som finns, hejsvejs.

alla inkassokraven fyller år på ditt golv

Jag är så trött så jag håller på att dö. Det är sjukt jobbigt att plugga på universitet måste jag säga.

Jag har inga hobbys eller fritidsaktiviteter utöver min skola. Och ändå är jag helt jävla slut efter en dag. Igår var jag och mammi på standup, vi var inte hemma förrän tolv. Jag var tvungen att packa igår också till gbg för jag ska inte hem nå mer, kom i säng vid två kanske. Gick upp igen vid 06.30 och var framme vid förskolan 9.00.

Efter våra fältstudier satte vi oss på ett café och mina ögon gick i kors typ för att jag var så trött. Det är sjukt. Och nu ska jag åka iväg och träna. Och plugga. På tre olika saker samtidigt helt. Nej fyra. Fyra stora. Jag orkar inte.

Fast det gör jag ju ändå. För det är faktiskt ganska kul.

Nu: Powernap i en timme! Tjing.

i don't want you in my life

Hej! Jag har börjat tränna woopwoop! Det känns riktigt bra att jag har kommit igång med det faktiskt.

Igår var jag i skolan, hade en ganska dålig föreläsning och sen seminarium. Tung dag och jag hade som vanligt sovit för lite. Det var meningen att jag skulle åka till Årsta sen och hämta mina träningskläder men jag somnade! Klockan sju på kvällen! Helt död var jag, jag som skulle sova i Ösmo den natten.

Vaknade klockan tio imorse. Hade alltså sovit 15 timmar. Helt störd. Helt stört. Nu ska jag plugga lite, sen ska jag också ikväll gå på Maffia Comedy med min mammi =) Om hon nu orkar haha, vi får se.

Hejdåhejdåhejdå!

la isla bonita

Jag funderar på att gå till tatueraren imorn. För jag har kommit på vad jag vill tatuera och det blir inte liljan. Det känns däremot skitbra och jag vill bara göra den nu nu nu!

Idag har jag pluggat och kollat på the Hills. MÅste plugga imorn med. Är fortfarande kvar i Årsta, hoppas att Rille vill komma in efter träningen.

Nu är alla i Barca. Jahapp. Ha så skoj då.. Vi ses i gbg liksom. Btw, Frö! Vi kommer ned till dig allihopa den 17! :) Jag längtar, det ska bli askul ju.

Puss

like you were dreamin'?

Imorn har jag seminarium. Det ska bli intressant. Jag är sämst på att plugga dock.

Imorn ska jag, Hult och Matte till MG och checka läget! Nej, men vi ska hämta vårt projektarbete och äta lunch med Sirpa. Hoppas det är Lenas vegetariska!

Och på kvällen ska vi till Underbara Bar igen och kolla på standup. Det ser jag framemot.

NU, pluggeT.

like a dynamite

Jag är sur. Rikard är dum. Det går inge bra att plugga. Jag är halvfixad men pallante göra nåt. Hejdå.

and you give yourself away

Jag har pluggat idag. Det är jobbigt att plugga.  Snart ska jag bege mig till Tyresö för filmkväll. Jag har köpt godis för hundra kronor.

Nu ska jag måla naglarna och eventuellt duscha. Eller vill ni att jag ska lukta svett?

Jag hittar btw ingen ryggsäck. För det finns bara fula. Så jag får bli en gammal kärring med otroligt ont i ryggen. Det är helt okej. Hellre det än en ful jävla ryggsäck. Den enda jag kunde tänka mig var en kånken faktiskt. Men den var också ful. Plus att den inte passar till min kappa. Då måste jag köpa en ny jacka. Och det vill jag inte.

Nya skor har jag dock köpt. Eller än så länge har Hultman köpt dem åt mig. Tack Hultman! Vilket fin present! Puss

get what you want

Mina axlar gör så oooont! Jag har ju nåt ryggfel och min tunga skolväska hjälper liksom inte. Måste bära runt på tre böcker och ett kompendium varenda dag...

Men det känns bra. Jag har nog hamnat rätt. Jag är en pluggis som antecknar allt som läraren säger. På en föreläsning antecknade jag tio sidor.

Idag hade jag seminarium och jag delades in i en studiegrupp. Och vi har preliminärplanerat hela september. Det är mycket nu. Jävligt mycket nu.

Imorn har jag litt. stud. Jag tror att det betyder litteratur studier? Jag ska i alla fall vara hemma hela dagen och läsa massor massor massor. Och imorn får jag en examination som jag genast ska ta ta i.

Jag vill inte bli slacker igen för det går liksom inte. Så hjälp mig. Pusha mig. Belöna mig med godis. Vad som helst!

(jag blev inte mobbad, tur va?!)

RSS 2.0