men det är inte mig du ser

Hej blöggen! Min VFU har börjat nu och det är så roligt, vill inte alls börja plugga igen utan bara jobbaaa. Detbästa som finns är när ungarna ser mig komma på morgonen och springer för att kramas! Igår sa en (eller tre) tjejer att dom älskade mig, sååå söta.

Jag har varit en liten hemmafru också, igår tvättade jag två maskiner och gjorde värsta middagen och städade och allt. Duktigt!

Idag ska jag tvätta och laga mat och börja med min portfölj. VFU-portfölj. Måste nog fråga Elin hur man gör.

I helgen ska jag troligtvis träffa flickorna från gamla kursen och dricka drinkar, var ett tag sen vi sågs! Sen kanske jag ska vara med min underbara pojkvän också! Ah, jag är så glad att jag har honom. Utan honom skulle jag gå under.

Det är roligt att tänka efter hur det skulle varit om jag inte hade haft honom. Antagligen hade jag integått kvar på MG pga. resvägen, jag hade nog börjat Nynäs och då varit kvar i Nynästräsket, jag hade istället för att leva på bidrag jobbat direkt efter gymnasiet och flyttat så fort jag hade kunnat, och troligtvis till Nynäs eftersom det är billigast där. Undra om ens mina tankar på att bli förskollärare hade funnits.

Nu väntar tvätten och en smutsig stekpanna på mig. Hejdå!

tyck synd om mig nu

Ah, irritationen växer! Behöver perpsektiv på det hela. Verkligen. Men jag vet inte hur. Hur gör man?
Jag gillar inte att vara så irriterad. Jag kanske inte ens har en anledning. Fast man ska inte jämföra. Jag har en anledning.

Jag ska börja sluta. Det är svårt men jag ska. Det svåraste är att när irritationen växer, behöver jag det mer, och när det då blir fel, blir det värre. Men jag ska börja sluta.

Skulle du märka?

i know i'll se your face again

Jag har precis upptäckt att jag har en webcam på min dator! Två månader senare men vadå. Så jag har precis roat mig med att ta bilder, men OM man ser seriös ut ser jag bara konstig ut. Askonstig. Se själv!



Det är bättre om jag verkligen försöker se snygg ut, det fungerar alltid.

när ser du mig som liten är?

Idag är en okej dag. Jag känner mig som en trettonåring med alla humörsvängningar! Jag har dock inte gjort så mycket produktivt idag. Sovit alldeles för länge och suttit vid datorn. Nu kom jag till punkten när jag läst alla bloggar (till och med nemos blogg, då har man verkligen lusläst allt...) och kom på att jag hade en blogg som man kunde blogga i. På? Skitsamma.

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll, tror att jag ska hem till Mathilda men jag vet inte. Den som lever får se.

Näej nu ska jag ta tag i det här och kanske äta en macka med makrill (mackgril höhö) och fixa mig. Oboy på det också. Perfekt! Hejdå.

och inte fan gillar han dig han har glömt dig för längesen

Hej alla fula! Idag är bitterheten tillbaka. Oklart varför. Här är några saker jag är irriterad på:

Min dygnsrytm

Jag har ont i ryggen av för mycket stillaliggande

Jag har inte börjat klä på mig eller duscha (kanske i en annan ordning) fast jag ska möta mamma och syster klockan fyra

Jag får alltid veta allt i sista stund, vilket gör mig mest irriterad tror jag

Det är aldrig på samma villkor med mig som med andra

Jag låtsas alltid vara glad och tar skit, fast jag egentligen är irriterad och arg och vill typ gråta


Jag ska sluta med listan för nu blev det inte bättre direkt. Nu ska jag skita i att duscha mitt feta hår och sätta på mig en mössa, bättra på gårdagens smink och gå på Trassel i 3D. Hejdå.

har förälskad mig lite smått i dig

En ovanlig dag i mitt liv (igår):
Jag vaknar vid tolv av att jag tvingar mig själv upp. Åker till universitetet vid två men får strikta regler av Rikard som säger att jag måste vara vid Gullmarsplan klockan fyra. Hinner inte lämna in min hemtena pga förvirring (VAR i HELVETE ligger barn och ungdomsvetenskapliga institutionen? När jag gick vilse sist var jag tydligen vid Psykologiska?!), men skickar med den till Sofia.

Stressar till Gullmarsplan, kommer för tidigt. Köper en gäng snygga blommor och en pralinförpacking (rosa) som det står "tycker om dig" på. Känner mig väldigt romantisk (om jag vore kille och skulle ge det till en tjej). Får mess om att jag ska till Globen istället. Vid det här laget har jag redan listat ut vart vi ska, men håller minen (jag listade ut det i samma stund Rikard sa Gullmarsplan).

Går till Globen i tio minus med blompaketet i höger hand och ciggen i vänster. Efter en stund förfrusning byter jag. Möter Rikard, han blir lagom glad över blommorna. Vi hänger i Globen centrum ett tag. Går sen vidare till Globen skywiev som Rikard överraskade mig med. Vi och fjorton andra turister åker upp och tittar på Stockholm från ovan. Vi åker ner igen och vidare till årsta för lite häng.

Fortsätter sen till Underbara Bar för middag. Jag och Rikard är sugna på exakt samma sak: Vitlöksbröd till förrätt, fläskytterfilé med potatisgratäng och bea istället för kantarellsås. Vi äter, det är så gott att jag äter lika mycket som Rikard (!) och hamnar i matkoma. Går ut för en cigg och Rikard följer med. Går in igen och dricker drinkar och kollar på Kodjo Akolor och Shan Atci. Bra stand-up tycker vi.

Jag var så bitter och förväntade mig ingenting i alla blablabla dag och så fick man detta. Plus rosor och glass på riktiga alla blablabla dag. Behöver jag ens säga att Rikard tjatade om hur mycket han älskade mig hela kvällen? Att han var så lycklig, eller hur han stannade upp ibland och bara tittade lyckligt på mig.
Jag, som är lite klumpig i fina stunder, kände mig generad varje gång och tittade bort nästan. Fast jag kände mig som världens lyckligaste tjej. För det är jag. Jag har allt i världen - så länge jag har honom.
Nu spyr jag av allt sockersött jag skrivit. Så hejdå.

cause sooner or later its over

Sitter med ännu en hemtenta. Känns som att jag hela tiden har en hemtenta som jag ligger efter med. Denna gången en tenta som handlar om teoretiska perspektiv och pedagogiska miljöer. Känns astråkigt faktiskt, trodde jag hade koll på läget men det har jag inte.

Jag är inne i en arg period nu och är arg på alla. Känner mig övergiven av precis alla. Jag undrar varför. Min mamma skaffade facebook och skrev nån status och jag blev arg först - men sen kom jag på att vi är ju sams, har inte ens tjivats. Det är ganska bra i min familj att jag pratar med två av tre möjliga.

Imorn är det alla hjärtans dag. Jag har inte ens reflekterat över det typ. Rikard vill hitta på nåt på tisdag istället och det känns ju ganska bra med tanke på min tenta som ska in på tosdag klockan 16.00. Men egentligen vill jag hitta på nåt på måndagen. Fast egentligen kanske jag inte har lust att hitta på någonting.
Mina vänner ska på bio och med tanke på att jag har typ 700 kronor att leva på denna månad är bio en vardagslyx jag inte längre har råd med. Men pga min arga period känner jag att det kanske är okej att missa en bio.

Arg är fel ord förresten. Jag är inte arg. Mer bitter eller kanske lite ledsen. Konstigt det där.
Tänker typ inte att Rikard är världens bästa pojkvän utan istället tror jag att han kommer att glömma bort att det är alla hjärtans dag, absolut inte köpa blommor eller choklad och typ gå och lägga sig klockan tio. På alla hjärtans dag. och dessutom snarka. Bitter är nog det rätta ordet.

Fast egentligen har jag skitmycket att se framemot. London ska jag och Rikard till i mars, Paris i juni... Ja det var väl det. men ändå är jag bitter.

Skitsamma nu ska jag skriva om ett essentialistiskt perpsektiv på barns kunskapsprocess och hur detta växte fram. Eller så hoppar jag det och skriver om Piagets utvecklingspsykologiska teori om barns kunskapsprocess och kanske lite om adaptionsprocessen. Detta har jag faktiskt kommit igång med.

Hejdå.

sweet dream or a beautiful nightmare

Klockan 02.00 inatt
- Rikard lägg dig på sidan du snarkar!
- Men vilka var det jag skulle dela ut?
-(skratt) Dom röda!
- Va? NEJ!

Fem minuter sen
- Rikard lägg dig på sidan för i helvete du snarkar, nästa gång åker du ut!
- Men jag är inte klar än! (Lite ynklig med världens gulligaste röst, haha)

Från och med nu måste jag börja skriva upp detta. Han snackar ju varje natt och det brukar vara ganska roligt, och jag tar mig tio sekunder och memorerar allting, men sen somnar jag och glömmer. Nu jävlar.

do we have a future

Morgonen från helvetet har det varit idag. Jag sov typ fyra timmar, gick upp i tid och hann till och med äta frukost, so far so good. Gick till tväris, och hann med min tvärbana fast jag var sen, awesome! Ringde Elin för att höra hur man kom till sal 123, och hon sa att det låg typ till vänster efter tbaneutgången. Jag tänkte, vafan där ligger det ju ingen sal 123, och hon sa då att hon menade vid Universitetet. Va kul att jag satt på tväris mot Gullmars då, och tänkte åka till Thorildsplan.

Vid Gullmars missade jag precis en tvärbana, sa till Elin att jag kanske kommer tio minuter sen, messa en vägbeskrivning. Efter att ha åkt till Liljeholmen (var nära att missa att kliva av!) och sen tbana till Mörby klev jag av vid Universitetet. Gick vänster och upp mot Roslagsbanan. Elin skrev att man skulle gå en liten jäkla gångväg längs med Roslagsbanan. Jag gick direkt till höger och tyckte att jag var på en liten jäkla gångväg, men till slut hamnade jag vid Botaniska trädgården. Gick runt den, gick upp för en fucking backe, kom till ett jävla vrak (?) och en massa dyra hus med staket och grindar. Kände mig som en inkräktare.

Elin ringde och jag skulle såklart tagit vänster vid Roslagsbanan. Kul att jag då hade gått en kvart på den där jävla vägen. Gick tillbaka men fattade inte vart jag skulle ta vägen. Jag började klockan nio, och klockan var typ tjugo i tio då. Såg en kille och frågade om han visste var hus 16B låg. Det visste han! Han skulle också dit så jag fick sällis.

Vi gick på en LITEN jävla stig som inte var sandad i typ tio min, och det var det här Elin menade med gångvägen. Killen om visade mig vägen sprang fram och jag blev svettig. Dessutom läspade han. Men han var snäll som gick med mig. Fick fråga en snickare sen efter hus 16B och kom fram när klockan var över tio. Jävla psykologiska institutionen skulle jag vara på och den ligger mitt i ingenstans och det fanns inte jävla skyltar, och där ska jag vara typ hela tiden, va rrrroligt! Satt på genomgången på tio minuter och svettades och var anfådd och sen fick vi arbeta i SA-grupp.


RSS 2.0